Koffein szerelem

Mi itt az irodában igazi koffeinfüggők vagyunk. Rituális keretek között szoktuk elkészíteni a reggeli első kávét, amivel indítjuk a napot és erőt ad a délelőtti munkavégzéshez. Ebéd után szintén felhörpintünk egy gyenge kis feketét. Majd a délutáni órákban is egészen gyakori, hogy koffeint illat szállingózik a levegőben. 

Az irodán kívül, a párommal is nagy kávé szerelmesek vagyunk. Stílszerűen egy kávézóban ismerkedtünk meg. Ő diákmunkásként dolgozott ott, én pedig iskola előtt mindennap oda futottam be, hogy vegyek egy kis energialöketet magamnak. Eleinte nem is figyeltem a srácra, aki mindennap felvette a rendelésemet, de egy idő után észrevettem, hogy a papírpoharamra kedves kis üzenetek lettek felfirkantva. Innentől kezdve realizáltam a helyzetet és elkezdtem jobban figyelni a reggelekre. Szépen lassan, már nem csak a kávék miatt jártam a helyre, hanem a kedves fiú miatt is. Egyik reggel összeszedte minden bátorságát és elhívott randira, attól fogva pedig szinte elválasztatlanok vagyunk, ennek pedig már vagy 15 éve.

A reggeli kotyogós nálunk olyan elemi összetevője a napnak, hogy ha valamilyen oknál fogva kimarad, az a nap már mehet is a kukába. Éppen ezért van, hogy néha még a nyaralásokra is magunkkal visszük, mert valljuk be, hogy a szállodákban a svédasztalnál kapható kávé nem éppen az erejéről híres. Néhány barátunk igazán furcsán szokott nézni ránk emiatt, de én szentül hiszem, hogy egy jó kávé elfogyasztása a reggeli rohanás előtt, megalapozza az egész napod.

Mindemellett előszeretettel próbálunk ki különböző kávékülönlegességeket is. Több ízben jártunk már Törökországban és Olaszországban, hogy megismerjük és kipróbáljuk az ottani kávékultúrát. Kóstoltunk már többféle gyümölcsös és csokis kézműves kávét, de boldogan fogyasztjuk a nagyobb gyártók termékeit is. Nagyon nagy szerencse, hogy manapság már lehet kapni koffeinmentes kávékat is, így ezt a szokásunkat át tudtuk alakítani egy kicsit egészségesebbé, hiszen néha az ember csak a kávénak az ízét vagy a vele járó feelinget kívánja. De mindettől függetlenül, nagyon fontos, hogy figyeljünk arra, hogy ne vigyük túlzásba a napi koffeinbevitelt, mert nem tesz jót a szervezetnek. Mindent összevetve tehát imádunk mindent, ami kávéval kapcsolatos. Talán ezért sem olyan meglepő, ha azt mondom, az esküvőnkön a torta egyik emelete kávés ízesítésű volt.