Egy 0-24-ben elérhető gázszerelő fontos, mint a reggeli kávé

4 évvel ezelőtt nyitottam egy kis kávézót Budapest belvárosában. Nagyon szeretem ezt csinálni, mivel sokféle ember fordul meg nálunk. Van több visszatérő vendégünk is, akivel már-már baráti viszonyt sikerült kialakítani. Van például egy orvostanhallgató diák, aki vizsgaidőszakban mindig megdönti a dupla eszpresszó fogyasztás rekordját, egy üzletember akinek az ügyfeleit mindig másfajta kávéspecialitással szolgáljuk ki, valamint egy szabadúszó is, aki sok határidő sikeres betartását köszönheti a nálunk elfogyasztott számos csészényi americanónak.

Mit is csinálnak itt az emberek a koffeinraktáruk feltöltése mellett? Dolgoznak, tanulnak, ismerkednek és természetesen beszélgetnek. Számos érdekes történetet és pletykát hallottunk már az évek során, mivel sokan szeretik kiönteni a lelküket barátaiknak egy cappuccino vagy más forró ital mellett.

Időnként jómagam is beszélgetésbe elegyedek a vendégekkel, és néha a baristák sem ússzák meg, hogy végighallgassanak egy-egy dühös, szomorú, vagy éppen nehézségekkel küzdő látogatót. Ez a munka ezzel jár, mi pedig örülünk, ha sokkal felszabadultabban távoznak egy finom kávé és némi lelki fröccs után.

Nemrég egy hölggyel majd egy órán keresztül beszélgettem arról, hogy milyen nehéz az építkezés, amelybe belefogtak a családjával, mivel szeretnének végre kertes házba költözni. Elmondta, hogy sokáig nem talált megfelelő szakembert a gázszerelési munkálatokra. Volt aki 1 hónappal későbbre adott időpontot, majd megnézte a helyszínt és egyből rávágta, hogy ő ehhez nem ért. Nyilván ki volt borulva, de szerencsére pozitív tapasztalata is akadt. Tovább próbálkozva több gázszerelővel is felvette a kapcsolatot, és végül a topvizgazfutesszerelo.hu lett a befutó. Ők a gázcsövek bekötésétől kezdve a kazán beszereléséig minden gázzal és vízzel kapcsolatos munkát profin elvégeztek, így végül mindenki örült. Látszott is a hatalmas mosoly az arcán amikor egy darab papírra felírta a telefonszámukat és azt mondta, hívjam őket bármikor, ha ilyen jellegű javításra lenne szükségem, mert hát sosem lehet tudni. A cetlire egész pontosan ez volt írva: “gázszerelő budapest 0-24“.

Udvariasan megköszöntem, majd elraktam a cetlit. Kíváncsiságból rákerestem a cég honlapjára, mivel kíváncsi lettem, hogy vajon mit takarhat a gázszerelő budapest 0-24 szolgáltatás.

A weboldalról sok hasznos és érdekes információt megtudtam – például azt, hogy a gázszerelő és a gázkészülék szerelő nem mindig ugyanaz a szakember. Ennél a cégnél viszont mindkettő rendelkezésre áll, így nehéz olyan feladatot adni nekik, amit nem tudnak megoldani. Gázbojler, gáztűzhely, kazán, konvektor… annyi minden van az otthonunkban, ami szinte bármikor elromolhat. Ez pedig leginkább hideg időben okozhat fejfájást akár egy lakásban, akár egy üzletben vagy irodában. Viszont a nyári időszakban is kellemetlenül érinthet bennünket, ha nem tudjuk megfőzni a kedvenc ételünket a gáztűzhelyen, vagy pedig venni egy frissítő zuhanyt melegvíz hiányában.

Néhány ismertebb gázkazán márkáról és az azokkal kapcsolatos leggyakoribb problémákról is olvashattam, ami nagy segítség a laikusoknak. Már csak azért is, mert, ha cserében gondolkozunk, nem árt tudni hogy melyek a legmodernebb gázkészülékek a piacon. Természetesen az is fontos, hogy megfelelő képesítéssel és kellő tudással rendelkező szakemberre bízzuk ezt a feladatot. Ha ugyanis mi magunk állunk neki mindezek és a szükséges eszközök nélkül, akár csak egy kisebb javításnak, jóval nagyobb kárt csinálhatunk a végén, mint hasznot.

Belegondoltam, és valóban vannak olyan felújítási munkák, amikre az ember csúnyán ráfizethet, ha nem megfelelő szakemberre bízza a szaktudást igénylő teendőket. Ha egyszer odajutok, hogy korszerűsítsem az otthoni fűtésemet, én egész biztosan nem fogok kockáztatni, akár egy komolyabb gázszivárgást, inkább profikra bízom az egészet a régi készülék leszereléstől kezdve, a gázcsövek felújításán át, az új gázkazán bekötéséig. Ezért is örültem, hogy megkaptam a vendégemtől a telefonszámot, mivel ennek a cégnek minden bizonnyal ez az összetett feladat sem fog nehézséget okozni, ugyanis nála már bizonyítottak. Bár mivel ez a projekt akkor még nem volt aktuális, azt gondoltam, hogy egy jó darabig még nem lesz rá szükségem.

A fekete kávé… akarom mondani leves viszont egyszer engem is elért. Egy januári napon az egyik alkalmazottamat már korán reggel be kellett küldenem dolgozni, mivel egy új beszállítótól kellett árut átvennie. Ez viszont nem mondhatnám, hogy a tervek szerint alakult, mivel egy kétségbeesett telefonhívásra ébredtem. Azt mondta, menjek gyorsan a kávézóba, mert teljesen leállt a gázkazánunk, így pedig se fűteni, se kezet mosni, se mosogatni nem tudtunk. Emiatt félő volt sokáig ki sem fogunk tudni nyitni a probléma okán.

Az első gondolatom az volt, hogy azt sem tudom, mitévő legyek, mégis kit hívjak fel ilyenkor? Szerencsére hamar sikerült összeszednem magam és eszembe jutott a vendégemtől kapott cetli. Addigra már a számítógépemen is megvolt a topvizgazfutesszerelo.hu elérhetősége, így hát gyorsan felhívtam őket. Mint utólag kiderült, ezt nagyon jól tettem.

Már a telefonhívásomat is profi módon kezelték. Megkérdezték többek között, hogy pontosan milyen típusú gázkazánom van. Én persze még azok után sem voltam teljesen felkészülve ebből, hogy annyi mindent hallottam a vendégeimtől elromlott fűtőberendezésekről, és a telefonszám is már egy ideje nálam volt. Végül csak sikerült pontos információkkal szolgálnom, amivel nagyban megkönnyítettem a szakember munkáját még a kiszállás előtt. Utána gyorsan összeszedtem magam és a reggeli kávét is kihagyva rohantam az üzletbe.

Az alkalmazottammal nem volt sok időm beszélgetni a történtekről a helyszínen, mivel a topvizgazfutesszerelo.hu munkatársai nem sokkal később meg is érkeztek. A kiérkező szakember megállapította, hogy a kazánban cserére szorul az egyik alkatrész, emiatt állt le az egész rendszer.

-Úgy tudtam! Egy jó darabig biztosan nem fogunk tudni kinyitni! – mondtam dühösen, mert mostanra már nehéz volt leplezni az elromlott gázkazán miatti csalódottságomat és egyéb negatív érzéseimet. A szakember erre azt válaszolta, hogy egyáltalán nincs okom az aggodalomra. Ők sokféle gázkazánnal dolgoztak már és ez a hiba sem egyedi eset, ezért egész biztosan gyorsan be fogják tudni szerezni és szerelni az új alkatrészt a meghibásodott helyett.

Ez így is lett, hamarosan ismét csörgött a telefon és a szerelő visszatért az új alkatrésszel, amely pontosan illett a készülékünkbe. Szinte azonnal sikerült is újraindítani, mi pedig ki tudtuk nyitni az üzletet, ahol immáron nem fáztak a vendégek és a mosdóban is újra használni tudták a melegvizet.

Most már a gázszerelőket is szívesen látjuk a kávézóban, mivel meg lett velük beszélve, hogy a szükséges javítási és a későbbiekben tervezett felújítási munkák mellett a gázkazánunk éves ellenőrzését is rájuk fogjuk bízni az ősz végén. Illetve nekem is van egy izgalmas sztorim egy átlagosnak nem mondható napról, amit a kedvenc kávém társaságában elmesélhetek a barátaimnak, miközben hasznos tanácsokkal látom el őket. Most már az sem baj, ha elromlik a gáztűzhely kávéfőzés közben, mert már tudom, hogy mi a teendő ebben az esetben is.