Akkor is kell a téli gumi, ha csak egy kávéra ugrunk le

Egy mondás úgy tartja, a kávé olyan, akár a szerelem: minél nagyobb odaadással hozod létre, annál finomabb. És bár van, akinek “leugrani egy kávéra” annyit jelent csak, hogy egy százhúsz forintos presszó kávét műanyag pohárból megiszik egy kisbolt előtt, ahhoz a kisbolthoz is el kell jutni. Banálisnak tűnhet, hogy ez csak egy pár lépés, de néha nincs így. Ha autóval megyünk, akár csak “pár lépést” is, nem szabad elfeledkeznünk a biztonságról.

A biztonság pedig, ahogy hűl az idő (8 °C-os átlaghőmérsékletet szoktak említeni), egy új kellékkel bővül: a téli gumival. És ha éppen nincs otthon egy garnitúra jó téli gumi, most épp ideje vásárolni egyet! Egy ismerősöm ajánlotta a Gumidiszkontot, ahol a nagyon jó téli gumi akció áral találhatók meg.

Személyesen is megvehetjük őket Miskolcon, de ha máshol lakunk, vagy akár ha ott is, de kényelmesebb, ha egy DPD futár házhoz hozza őket ugyanazon az áron (1490 Ft-ért), akkor érdemesebb a netről házhozszállítással rendelni. Egyszerűen ki lehet választani a kezdőoldalon az autógumi méretét (három szám kell hozzá, balra fent a kép mutatja, melyikek, de részletesen el is lehet olvasni, mi mit jelent az általános információk fülre kattintva) és a keresés gomb kiadja az összes lehetőséget 30.000 gumiabroncs közül. Érdemes végiggörgetni a találatok között (nekem 57 különböző gumi volt, ami megfelelt a keresési feltételeknek), a bal oldalon ki lehet választani több gumit és össze lehet hasonlítani a tulajdonságaikat is. Négy jónak tűnő gumi közül megszabadultam a fogyasztás miatt a Kumho márkájútól, de itt elakadtam: de nem baj, ha több információra van szükségem, felhívhatom az ügyfélszolgálatot!

Amikor pedig sikerült választás, jöhet a rendelés és az egyik szuper dolog a házhozszállításban és a futárszolgálat opcióban, hogy még akkor is, amikor a legtöbben rendelnek téli gumit akciósan (október 11 – december 31 között), megérkezik a gumi 4-5 munkanap után. Egyébként pedig már másnap kiszállítják! Lehet utánvéttel is fizetni, bankkártyával is, úgyhogy tényleg egyszerű, kényelmes az ügymenet.

Utána pedig ihatunk egy csésze forró, gőzölgő, igazi fekete kávét arra, hogy még egy feladatot teljesítettünk!