A szülők legjobb barátja egy finom csésze kávé

Munka után mindig alig élek, de ez nem lehet akadálya annak, hogy a gyerekemet segítsem abban, amiben csak tudom.

Mint egy zombi, úgy szoktam hazaérni, de akkor kezdődik csak az otthoni teendők sora. Ezek elkezdéséhez nélkülözhetetlen a kávé. 

Érdekes módon sokáig nem kávéztam és most is csak délutánonként szoktam, amikor hazaérek, mielőtt nekifognék valaminek.

A szeánszom úgy alakult, hogy lefőzöm a kávémat, mézet rakok bele és tejhabot a tetejére. 10 perc énidő, aminek a vége fele átgondolom a feladataimat még aznapra és újratöltődöm.

Rendszerint az ovisommal kezdjük és az iskolai előkészítő feladatok megoldásával.

Ehhez szuper könyveket szereztem be a Szilvia Logopédia weboldaláról.

A rendelés ultra egyszerű volt. A felületen a címeknél csak be kellett jelölnöm a darabszámokat, miből mennyit szeretnék. Utána kiválasztottam, hogy magánszemélyként szeretnék vásárolni, majd megadtam a kért adataimat.

Már csak a szállítási mód megjelölése volt. Itt meglepődtem, mivel nem csak a szokásos házhozszállítás és csomagponti átvétel volt, hanem akár külföldre is kérhettem volna. Ez szerintem roppant jó dolog annak, aki Ausztriában, Romániában vagy éppen Szlovákiában neveli a kisgyerekét és foglalkozna ezzel a témával. Az iskolai előkészítő feladatok véleményem szerint bárhol jól jöhetnek és így a magyar nyelvet is lehet gyakorolni a picikkel.

Ezek után már csak a fizetési mód megjelölése volt és kész is.

Nagyjából 36 órán belül érkezik is a csomag.

És az a rengeteg könyv! Egy egész délután volt, mire végignéztem őket! 

Nem csak egy listányi címből szemezgethetünk, hanem mindegyik kiadványhoz van egy elég hosszú leírás is. Ezek tartalma általánosságban minden esetben kitér arra, hogy hány oldalas, milyen nagyságú és természetesen a készségek és képességek fejlesztésében miket céloz meg.

A legjobb, hogy még bele is lehet kukkantani a könyvekbe, ugyanis pár oldalt mindegyikhez feltöltöttek. Ezáltal jobban el tudom képzelni, hogy miket kell majd átnéznünk az ovissal és megbizonyosodhattam róla, hogy milyen cuki, gyerekközpontú a könyv. Olyan aranyos illusztrációk vannak benne, hogy tuti minden kisgyerek örömmel áll neki ezeknek a feladatoknak.

A Szilvia Logopédia oldala és kiadvány szerkesztői mindenre gondoltak, mivel azt is feltűntetik melyik könyv kinek ajánlott. A korosztályos behatárolás ott van a könyvek borítóján, így nem áll fenn annak a veszélye, hogy sokkal idősebbeknek szóló könyvet rendelek meg.

iskolai előkészítő feladatok

A rendelés után annyira belelendültem a dologba, hogy végigolvastam a az oldal által elérhető blog cikkeit is.

De tovább mentem, mivel az iránytű részre ráakadva egy alap tudást is szereztem erről az egész témakörről. Mostmár tudom mit jelent az a szó, hogy finommotorika.

És annyi tippet is kaptam ahhoz, hogy hogyan érdemes nekiállni ennek az egésznek, hogy eloszlott minden kétségem és érzem, hogy a könyv segítségével nekem is menni fog. Még az elérhető videókat is mind megnéztem, ami csak még inkább megerősített a dologban.

Legközelebb már könyvcsomagot is fogok rendelni, mert úgy egyszerre 3 kiadványhoz is hozzájutok egyből.

Az árak is igen kedvezőek és úgy, hogy tudom mennyire hasznos és szórakoztató még inkább megéri.

Jó, hogy ráakadtam ezekre az iskolai előkészítő feladatokra, amik ennyire játékosan közelítenek meg ilyen komoly dolgokat. Szuper szakember Szabó Szilvia, aki ezt az egészet csinálja. Még több ilyen könyvre lenne szükség, de amint látom mindig újabb és újabbakat jelentetnek meg. És természetesen meg is rendelhetőek a Szilvia Logopédia oldalon. Tuti gyakran fogom látogatni a megrendelő felületet és ehhez még kávé sem fog kelleni, mert engem is feldob.