Online akciós újságból néztem új kávégépet

A kávézás mindig is az egyik olyan bűnös szenvedélyem volt, amit nem voltam hajlandó feladni. A csodálatos, gőzölgő, aromás fekete főzet egy kis löttyenetnyi tejjel felöntve bármikor képes visszahozni az élők sorába, ah netán úgy érezném, hogy kezdek átcsúszni az élőhalott állapotba. De még csak nem is az élénkítő hatása, inkább az íze és az illata az, ami örökre rabul ejtette a szívemet és a pocakomat. Éppen ezért mindig is fontos volt számomra, hogy legyen otthon kávé, és egy olyan eszköz, amivel el tudom magamnak (vagy éppen a vendégeimnek) készíteni az istenek fekete italát. Kezdetben persze elég volt egy kotyogós kávéfőző is erre a célra, csakhogy idővel az is kevéssé vált. Sorra vettem az újabb és újabb kávégépeket, amikkel egyre jobb és jobb italokat készítettem. Csakhogy amikor legutóbb a masinám bemondta az unalmast, eldöntöttem, hogy ezúttal valami igazán jót fogok venni. Persze olyan helyet kellett találnom, ahol vásárolhatok is, és nem kell érte több száz kilométert utazni, így a Media Markt ideális választásnak tűnt. Igen ám, de honnan tudhatom, hogy mikor van esetleg kedvezményesen egy olyan gép, ami minden igényemet kielégíti? Itt jött a képbe a MEDIA MARKT Akciós Újság -> Új Akciók -> AKCIÓLESŐ elnevezésű oldal, ahol nyomon tudom követni az árak alakulását, akár még nap közben, a munkahelyemről is.

A szerencsétlen incidenst követően kénytelen voltam elővenni és leporolni az egyik régi kávémasinámat, amit ugyan annak idején szerettem, de mostanra “túlnőttem rajta”. Nem mondom, a mostani tapasztalataimat hasznosítva még így is sokkal jobb italt készítettem vele, mint annak idején, de ez sovány vigasznak bizonyult. Azt nem mondom, hogy a könnyeimet nyeldekelve pörgött a kezemben a MEDIA MARKT Akciós Újság -> Új Akciók -> AKCIÓLESŐ, miközben a muzeális masinámmal főzött kávét kortyolgattam, de na, azért kellett az az új gép. Régebben hallottam már róla, hogy ott érdemes nézelődni, mert nagyon sok féle és fajta gépük van, emellett ráadásul még darált és őrölt kávékat is forgalmaznak, azonban az időbeosztásom igen szoros, ritkán adódik olyan alkalom, hogy csak úgy időöltésként elmehessek őgyelegni egy Media Markt üzletbe. Viszont arról nemigen van tudomásom, hogy honnan szerezhetnék akciós újságot (valószínűleg ott, helyben), de így a dolgok kizárják egymást. Ha nem tudok elmenni, akkor nem lesz újságom sem, így pedig sosem tudom meg, hogy mikor lesz valamilyen akció. Nem szeretem magamat sarokba szorítani, de most sikerült. Emellett külön bosszantó, hogy az áruházlánc hivatalos oldalán baromi nehézkes a keresés, nem is tudom, ki lehet a felelős ezért a borzadályért, de remélem, hogy van neki egy fenntartott hely a pokolban. Emellett ott az akciók frissítése is elég ergya, szóval csak az újság maradhatott, mint alternatíva.

Igen ám, de megint felmerül a kérdés: honnan szerezzek újságot? Valamiért a kis agyam megrekedt a 20. században, és azon kattogtam, hogy lapozható újságot keresek, csak később merült fel bennem, hogy online is szétnézhetnék. Ugye, milyen nevetséges tudok lenni néha? Mindegy, a lényeg, hogy a kollégákkal beszélgetve egyszer bedobtam a témát, hogy ki honnan szerzi az akciós újságokat, ki honnan informálódik. Persze volt, aki azt mondta, hogy a felesége szokta hazahozni a bevásárlásokkor, mások egyáltalán nem szoktak ilyesmit nézegetni, csak bemennek és megveszik, ami tetszik. Ne, ez utóbbiról gondoltam, hogy ez aztán a tudatos vásárlói magatartás, mondhatom! De egyvalaki olyan választ adott, amire vártam! Mondta, hogy ő az akcioleso.hu oldalon szokott nézelődni, mert ott szinte az összes idehaza megtalálható üzletlánc aktuális akciós újságja fel van töltve, és online bármikor elérhetőek. Itt felcsillantak a szemeim, mint akit egy csésze forró arabica kávéval kínáltak meg, és rávetettem magam a témára. Kérdeztem tőle, hogy hogy is van ez az Akcióleső, és van-e közte Media Markt újság. Persze, hogy van, mondta, és kikereste nekem a telefonján a MEDIA MARKT Akciós Újság -> Új Akciók -> AKCIÓLESŐ aloldalt, ahol valóban, részletesen ott volt az aktuális kiadvány, gyönyörű szépen olvashatóan, lapozható formában. Mintha csak a tényleges újságot tartottam volna a kezembe, csak éppen a munkatársam telefonjának képernyőjén! Úgy belefeledkeztem a dologba, hogy csak második szólásra akartam neki visszaadni. De legalább már tudtam merre induljak!

Természetesen a saját telefonomon is az első dolgom volt, hogy megnyissam a MEDIA MARKT Akciós Újság -> Új Akciók -> AKCIÓLESŐ oldalt, amint az ebédlőből visszakerültem a helyemre (mivel szünetre hajlamos vagyok ott felejteni a telómat). De nem tarthatott vissza semmi, még az se érdekelt, ha esetleg valaki megszól, amiért nem a munkámmal foglalkozom. Most sokkal fontosabb volt számomra, hogy átnyálazzam az Akcióleső oldalán található újságot, hátha találok benne ínyemre való kávégépet. De sajnos nem jártam sikerrel, éppen nem volt akciósan egy sem, ami az igényeimnek megfelelt volna. Na, mindegy, gondoltam, lesz még ilyen kiadvány, nem kell elkeseredni. Majd rendszeresen nézni fogom a MEDIA MARKT Akciós Újság -> Új Akciók -> AKCIÓLESŐ oldalt, hogy biztosan ne maradjak le a legfrissebb akciós újságokról, és tuti belefussak egy kedvezményes kávégépbe. Meg is fogadtam magamnak, hogy így fogok tenni, ha máskor nem, hát majd hazafelé a buszon, netán otthon. Az idő telt-múlt, én pedig egyre inkább elkezdtem magamnak felfedezni az akcioleso.hu oldalát, ahol, ahogy a kollégám is mondta, elképesztően sok aktuális akciós kiadványt lehet találni! Szinte nem is gondoltam volna, hogy ennyi féle és fajta bolt található ebben az országban! Na jó, ez talán kicsit túlzás volt, de ettől függetlenül meglepődtem, hogy a MEDIA MARKT Akciós Újság -> Új Akciók -> AKCIÓLESŐ oldalról elkalandozva mi mindent találtam. Ruhaüzletek, élelmiszerláncok, és minden más, amire az embernek csak szüksége lehet. Ha valaki mondjuk kisebb büdzséből kénytelen gazdálkodni, az ő számára egy ilyen weboldal, ahol minden akciós újság megtalálható, maga lehet a Paradicsom!

Végül hosszú hetek türelmes várakozását követően a MEDIA MARKT Akciós Újság -> Új Akciók -> AKCIÓLESŐ oldalon megjelent egy olyan kiadvány, amiben végre szerepelt kedvezményesen az általam azóta kinézett és sóvárgott kávégép! Olyan izgalom lett úrrá rajtam, mint egy kisgyereken karácsonykor. Hirtelen azt se tudtam, hová kapjak, de aztán eszembe jutott, hogy ezeknek az akcióknak érvényességi ideje is szokott lenni. Hála az égnek, mint említettem, az akcioleso.hu oldalon kiváló minőségben vannak fenn az újságok, szóval meg tudtam nézni benne azt is, hogy mettől meddig tart majd az akció. Így már csak az adott napra és pillanatra kellett várnom, hogy munka után elszelelhessek a legközelebbi Media Marktba, és megvehessem magamnak az áhított gépet! Nem mondom, ennyi várakozás és izgalom után még édesebb, még fűszeresebb volt, amit főztem vele, és ebben óriási segítséget nyújtott a MEDIA MARKT Akciós Újság -> Új Akciók -> AKCIÓLESŐ oldal. Enélkül ki tudja, mikor jutottam volna hozzá, illetve ki tudja, mennyit kellett volna érte fizetnem, ha egy olyan időszakban szánom el magam a vásárlásra.