Kismama találkozóval dobtuk fel a kávézót

Az anyukák élete egy idő után igencsak egyhangúvá válik, a kisbabával való folytonos törődés és az állandó fáradtság következtében az emberi kapcsolatok megkophatnak, elhalhatnak, az anyukák pedig könnyen magányossá válhatnak. Az egyetlen kiút az online tér tud lenni, mert az szinte mindig kézzel foghatóan ott tud lenni előttünk, okostelefon segítségével tarthatjuk a kapcsolatot sorstársainkkal, de azért az online tér nem pótolja a személyes kapcsolatot, ezért támadt egy ötletünk!

Egy online mami csoportban megbeszéltük, hogy hetente ugyanazon a napon elmegyünk egy kávézóba és személyesen találkozunk, ha törik, ha szakad. Olyan helyet kellett találnunk, amely bababarát, jól megközelíthető és nem néznek ki minket a sok babával.

Találtunk is egy olasz kávéházat, ahol a bivalyerős espresso és a krémes latte mellett süteményeket és vegán menüt is árulnak, így az első találkozó alkalmával bevettük mami társaimmal a helyet. A tulajdonos el volt ragadtatva a csapattól és mondta nekünk, hogy szeretné igazán bababaráttá varázsolni a helyet, hogy több anyuka és csemetéje térhessen be hozzájuk, kikérte a véleményünket, hogyan tehetné bababarátabbá az üzletet.

A legfontosabb változtatás a mosdó minimális átalakítása és a pelenkázóhelység fejlesztése lenne. Ajánlottam neki a Lord Shop-ot, ahol mindenféle babakelléket be lehet szerezni online, házhoz hozzák az eszközöket és nagyon kedvező az ára. Egy pelenkázó helyiségben legfontosabb a tisztaság és a higiénia, így elengedhetetlen a tisztítható pelenkázó lap, az ehhez szükséges kézfertőtlenítő, felületfertőtlenítő, lábbal, pedállal, érintésmentesen nyitható kuka, melybe a használt pelenkákat lehet elhelyezni, ezt naponta többször érdemes üríteni. Emellett kedvesség a babával érkezők felé egy csomag popsitörlő és pót pelenka is a babamama helyiségben (mindenkivel előfordult már, hogy pont azt hagyta otthon, ami a legfontosabb).

Én ebből a webshopból rendelem egyébként kisbabám összes pelenkázással kapcsolatos kellékét, mert jó árban kaphatóak a termékek, minden szükséges dolgot egy helyről be tudok szerezni, nem kell drogériába mennem és házhoz szállítják a csomagot. Egy üzlethelyiségnek, aminek nem a babatermék a fő profilja, szerintem megéri ilyen tematikus oldalról rendelni.

A tulajdonos megfogadta a tanácsainkat, a pelenkázó helyiséget alaposan felkészítette a babák fogadására, a legközelebbi alkalommal, amikor ott jártunk, megtaláltam a Lord Shop-os popsitörlőt, pelenkát és pelenkázó lapot, amit ajánlotta neki. Időközben beszereztek pár etető széket és játszószőnyeget is a kicsiknek, így még komfortosabban érezhetjük magunkat a kávézóban babákkal a rendszeres kismami találkozók alkalmával.