Brazil kávé, thai masszázs

Gyerekek, újjászülettem. De komolyan, ez most nagyon kellett. Én nem gondoltam volna, hogy a nyak masszázs hatása lehet például a kevesebb stressz. Vagy a jobb alvás. Vagy a frissebb, éberebb fej munka közben.

Az irodában nagy kávé-ínyencek vagyunk, de be kell, hogy ismerjem, hogy még a legjobb brazil kávé sem frissít fel annyira, mint egy jó thai masszázs. Ez most friss tapasztalat, tegnap próbáltam ki. Borzasztóan beállt a hátam meg a nyakam az egész napos gép előtt gubbasztástól, plusz szerintem el is feküdtem az előző éjjel.

Itt van tőlünk nem messze az egyik Karma thai masszázs szalon a Síp utcában, úgyhogy kivettem egy kicsit hosszabb ebédszünetet (igen, a főnök tud róla :P) és kiugrottam egy jó nyak masszázsra. Van fél órás verzió is, de anyagilag jobban megéri az egy órás. Amúgy mindkettőre van kedvezmény, de én az egy órásat ajánlom, alig kerül többe.

Hát valami fantasztikus volt. Azért mentem oda, hogy ne fájjon úgy a nyakam és hogy konkrétan TUDJAK OLDALRA NÉZNI – ami tegnap reggel óta egyébként csak derékból ment.
De ehhez képest nem csak az eredeti problémám oldódott meg. Sokkal kevésbé vagyok feszült, jobb a kedvem, és egészen felébredtem tőle. Tudjátok, van ez az érzés masszázs után, hogy legszívesebben aludnál egyet. Na, ezt tegnap nem éreztem. Megnyugtatott és lelazított, de valahogy fel is pezsdített. Lehet, hogy a vérkeringésemmel csinált valamit, nem tudom.

Mindenesetre a feleségem is megkérdezte, hogy mitől van ilyen jó kedvem, amikor hazaértem. Mondtam neki, hogy a nyak masszázs hatása, de nem akarta elhinni, azzal piszkált, hogy biztos szeretőt tartok. 😊

Mondtam neki, ha nem hiszi el, őt is befizetem egy masszázsra. Nevetett, és elfogadta az ajánlatot. „Így tisztázhatod magad.” mondta. Hát, szerintem neki is tetszeni fog.

Egyébként utánanéztem a neten a nyak masszázs hatásainak, és most már nagyjából értem, mi történt velem. Azon nem lepődtem meg, hogy az izmokba ilyenkor több vér áramlik, és az serkenti a regenerációjukat. De azt tudtátok, hogy ha a nyakban lévő izmokat profin stimulálják, az növeli a szerotonin és dopamin szinteket? Ami pedig csökkenti a stresszt. Sőt, egy másik tanulmány szerint a masszázst követő két hétben még az immunrendszerünk is jobb, mivel megnövekszik a fehérvérsejtek száma a szervezetben!

Szóval nem meglepő, hogy most este már remekül aludtam, és a jókedvem a mai napig is kitart. Azon gondolkodom egyébként, hogy ha az asszony elmegy „bizonyítékot gyűjteni” a masszázsszalonba, én is vele tartok majd. Csak úgy, a biztonság kedvéért. Úgy láttam, a másik szalonjukban, ami a Király utcában van, páros masszázst is vállalnak.