Koszos klíma és a kávé csatája: melyik illat fog nyerni?

Szerintem senkit sem lep meg, ha azt mondom, hogy a kávé az szerves része a reggeleimnek. Én nem tudom elkezdeni a napomat a kávém nélkül, mert még annyira sem leszek használható, mint egy koszos rongy. Emiatt pedig mindenhez, ami a kávéval kapcsolatos, pozitív dolgokat társítok. A kávéfőző hangja azt jelenti, hogy pár pillanaton belül ismét hozzájutok az éltető nedűhöz. A kissé kesernyés íz pedig a boldogság szinonimájává nőtte ki magát az életemben.   Újabban sajnos azonban nem mindig volt időm arra, hogy reggel teljes nyugalomban elfogyasszam a kávémat, mert sajnos az időbeosztásom keresztülhúzta a terveimet. Úgyhogy kénytelen voltam beszerezni egy utazóbögrét, és inkább az autóban meginni, hogy közben haladjak is valamerre.

Ahogy azt az előbb írtam, nekem minden, ami a kávéval kapcsolatos, boldogságot okot.  Ebbe a kávé illata is beletartozik, talán ez az, amit a legjobban szeretek. Egyszerűen csak megnyugtatja a lelkemet. De az autóban sajnos nemhogy a kávé illatát nem éreztem, de újabban egy ilyen borzasztóan büdös szag csapta meg az orromat, amint beindítottam a kocsit. Véleményem szerint nem kell ragoznom, hogy ez mennyire elkeserített. Újabban amúgy sem tudtam mindent úgy elintézni, ahogy szerettem volna, már csak ez hiányzott. Első gondolatom az volt, hogy nekem nincs most időm arra, hogy szerelőhöz vigyem az autót.

Klíma fertőtlenítő spray

Úgyhogy azt tettem, amit minden ember tenne egy ilyen pillanatban, és ezerrel nekiálltam kutakodni a világhálón. Közvetlen az első találatok között fel is jött nekem az Olaj Web Shop oldala, ahol különféle autós termékek találhatóak megfizethető áron. Megvallom őszintén, már ennek is nagyon megörültem, azonban még sem voltam előrébb abban, hogy megoldást találjak. Ezért az első adandó alkalommal, mikor sikerült időt szakítanom erre, elmentem az egyik szaküzletükbe, ahol pár kérdés feltétele után azt mondták, hogy valószínűleg a klímám koszos belülről, és ez okozza a kellemetlen szagokat. Már vártam a végítéletet, hogy közlik, vigyem szervizbe kitisztíttatni a klímát, erre azonban nem került sor. Azt mondják a megoldás egy klíma fertőtlenítő spray lesz, és szerencsére van is náluk ilyen. Utána pedig a kezembe nyomták ezt a klíma fertőtlenítőt.

Mintha az élet nagy kérdéseire adták volna meg nekem a választ. Egy pillanatig örömmámorban meredtem a kezembe adott klíma fertőtlenítő spray-re, aztán eszembe jutott, hogy bár már van egy megoldás a kezemben, fogalmam sincs, hogy kell használni. Ők azonban elmagyarázták, hogy egyébként gyerekjáték a használata, de ha el is felejteném, akkor a weboldalukon is megtalálom a használati utasítást a termék leírása alatt.

Klíma fertőtlenítő spray

És igazuk volt! Könnyedén sikerült elvégeznem a klíma kitisztítását az utasítások alapján, és azóta megszűntek a szagok. Mindössze egy fél óra kellett hozzá, hogy a spray fertőtlenítse a klíma belső részét, és az anti-szag formula azóta is frissen tartja a levegőt az autóban, én pedig élvezhetem azt az kevéske kávé illatot, ami kiszűrődik a poharamból. Az, hogy rögtön találtak megoldást a bajra, rengeteg időt és pénzt spórolt meg nekem, ami leírhatatlanul jól jött ezekben a napokban. Nagyon elégedett vagyok a spray-vel és a segítőkész eladókkal is, és ez után is bizalommal fogok feléjük fordulni, ha valami baj történne az autóval, hátha azt is olyan könnyedén tudják orvosolni, mint ezt.