Kávé és füstölő, a nyerő páros

A reggeli kávézás nálam egy külön szeánsz. Ha valaki megzavar benne vagy nem jut rá időm, oda az egész napom, menthetetlenül hajszolt és rossz kedvű leszek. Normál menetben felkelés után rögtön lefőzőm a frissen pörkölt szemekből akkor darált kávémat, meggyújtom az egyik finom illatú füstölőmet és a kedvenc oldalaimat böngészem a telefonon vagy könyvet olvasok. Nagy csapás volt tehát, amikor egyik reggel azt vettem észre, hogy elfelejtettem utánrendelni a füstölőimet és egy szál nem sok, annyi sincs otthon épp. Sebaj, irány a webshop.

A füstölőimet mindig a nepalitermekek.com oldalról szerzem be, mert nagyon jó minőségű, hosszan égő füstölőket árulnak, természetes alapúak, nagy részük pedig kizárólag himalájai gyógynövényeket tartalmaz. Szóval az én fejemben teljesen összekapcsolódott már a kettő: Füstölő – Nepáli termékek. Nagy kedvencem a kézzel készített tibeti fehér lótusz füstölő, amely a kundalini energiára hat és akár 60 percig is éghet. Szeretem továbbá még a tibeti nárdusolaj füstölőjüket is, amely idegi- és gondolati egyensúlyt teremt. De próbáltam már a Zambala füstölőt is, amely szerencsét, jólétet és boldogságot hoz, frissíti és megnyugtatja környezetét. Finom illatuk hosszan megmarad a szobában és pozitívan hat a bent lévőkre.

Van hozzá egy lótusz mintával díszített fából készült gyönyörű élénk színekkel festett füstölő tartóm is, amelyet szintén a nepalitermekek.com webshopjában vettem. Ez még ráadásul áldott termék is. Tudni kell ugyanis, hogy az oldal tulajdonosa utazási során többször is járt Nepálban és a legtöbb terméket ő válogatta ki személyesen a helyszínen, egy részüket pedig meg is áldatta egy magasrangú rinpochéval. Ez különösen a mandalák és thangkák esetében fontos.

Most még egy zöld színű, nagyméretű hímzett ajtófüggönybe ruháztam be, amelyet Tibet nyolc szerencse szimbóluma díszit. Kicsi lakásunkban párommal március óta mindketten home office-ban dolgozunk, néha nagyon tudjuk zavarni egymást. Ezzel a függönnyel jobban meg lehet osztani a teret, nyugodtabban tudunk majd mindketten a munkánkra koncentrálni. A nyolcas szám szerencsésnek számít már önmagában is a Buddhizmusban, de maguk a szimbólumok is csupa jó dolgot jelképeznek, úgy mint harmóniát, tisztaságot és jóra törekvést. Úgy érzem, jó hatással lesz az otthonunkra, bár a párhuzamos telefonálás problémáját nem oldja meg.

Sokszor szoktam csak nézelődni is az oldalon és olvasgatni a tulajdonos útibeszámolóit, blogját vagy a fényképeket lapozgatni. Mondjuk ennek megvan az a veszélye, hogy az ember beleszeret valamelyik gyönyörű termékbe és nem tudja otthagyni. Így jártam én legutóbb egy rézből készült négykarú Csenrézi szoborral, amely szintén áldott termék volt. Eredetileg csak nézegettem a csodaszép díszítését, az ékszereket és virágokat, de amikor elolvastam a hozzátartozó ismertetőt Avalókitésvara életéről, akit Tibetben Csenrézi néven tisztelnek, és hogy milyen jótékony hatásokra számíthat a szobor tulajdonosa, már tudtam, hogy ezt biztosan meg kell vennem. Leginkább a könyörületesség és bölcsesség területén támogatja a lakókat a szobor. Azóta is jó érzéssel tölt el, akárhányszor csak rápillantok az előszoba asztalán, ahova egy gyönyörű fehér orchideával együtt tettem.

Ahogy mondtam, számomra a Füstölő – Nepáli termékek a fő kapcsolódási pont, de azért vettem már náluk kevésbé különleges dolgokat is. Például egy jó minőségű zöld színű pamut pólót, amire géppel hímezték az elefántfejű Ganésa díszítést illetve piros színű Buddha szeme mintájút is. Vannak tőlük különböző önsegítő könyveim illetve olyan szakácskönyvem is, amely recept ötleteket tartalmaz a cukormentes étkezéshez. Ezek a könyvek nem kapcsolódnak Nepálhoz, én viszont szeretem, ha több dolgot tudok megrendelni egy webshopban, így nem kell külön keresgélnem más oldalakon és persze szállítási díjat is csak egy csomagra fizetek. 17.000 Ft felett pedig ingyenes is a kiszállítás a nepalitermekek.com oldalán.

Születésnapokra vagy Karácsonyra is gyakran választok ajándékot szeretteimnek a nepalitermekek.com oldaláról, mert nem tucat termékeket kínálnak, hanem igazi különlegességeket. Édesanyámnak például igazán nehéz jó ajándékot kitalálni, mert amire vágyik, azt általában meg is szokta venni magának. Múltkor viszont nagy sikert arattam nála a zöld ónix malával, amely egy erős védelmező ásvány. Fokozza az életerőt, kitartást és támogatást nyújt a nehéz helyzetekben, miközben erősíti a józan gondolkodást is. Áldott termék, amelyet meditációi során jól tud használni, de akár egyszerűen ékszerként is hordható, mert nem hivalkodó darab. Testi szinten erősíti a fogakat, csontokat és jótékonyan hat a csontvelőre, ez pedig a legtöbb idősödő nőnél éppen a problémás területek egyike. Ezzel egy időben magamnak is vettem egy lótusz malát. A lótusz a Buddhizmus egyik fő jelképe, de a lótuszmag szerteágazóan jótékony hatású és csupa pozitív dolgot hoz az életünkbe. Testi szinten támogatja a lép, vese és szív működését, lelki síkon pedig javítja a koncentrációt, enyhíti a nyugtalanságot és az álmatlanságot.

Legutóbb legjobb barátnőmnek vettem a nepalitermekek.com webshopjában a lakásavatójára ajándékot, egy nagyméretű, kézzel festett, egyedi mandalát középen Buddha szeme szimbólummal. A mandalák régóta használatosak a keleti kultúrákban, főleg a meditációkat támogatják. Bevonja a külső energiákat és hagyja, hogy saját energiái kibontakozzanak. Szerencsém volt, mert épp akciós áron jutottam hozzá ehhez a gazdagon díszített darabhoz. Még így sem volt olcsó, de végülis egy egyedi, kézzel készült, áldott nepáli termékről van szó. Barátnőm egyébként el volt tőle ragadtatva, nagyon jól illet a kékes színével új hálószobájuk falára. Persze, mivel lelkes füstölő rajongó vagyok, kapott hozzá tőlem még egy csomag tibeti nag champa füstölőt is, amely a bőség és szerencse területein nyújt támogató energiát. Ez kimondottan jól passzol egy új ingatlanhoz.

Egy kedves barátom foglalkozik hangterápiával, de neki csak ajánlottam a múltkor a nepalitermekek.com oldalt, nem vettem neki innen hangtálat, mert úgy éreztem, ez nagyon speciális ismereteket kíván. De azért a hangtálak menüpont alatt is szoktam nézelődni, különösen nagy élmény meghallgatni a feltett rövid videókon egy-egy hangtál rezgését. A termékleírásokból egyébként itt is süt a hozzáértés, javasolnak mantrát hozzá illetve mindig megadják a csakrát is, hogy melyikre hat pontosan. Ez a mély tudás és a termékek ismerete az egész oldalra jellemző. A feltett képekbe bele lehet zoomolni, és közelről is meg lehet nézni egyesével a szimbólumokat, díszeket. A szöveges ismertetők pedig elhelyezik nekünk az ábrázolt istenséget vagy jelképet a nepáli kultúrában.

Anyósomnak viszont születésnapjára nem mertem túl egzotikus ajándékot választani, mert nehéz eltalálni az ízlését. Találtam viszont a nepalitermekek.com oldalán szerencsére egy olyan fából készült elefánt szobrot, ami még  neki is belefér. Nagyon örült neki és a vendégszoba dísze lett. Sőt, azóta lelkes elefánt szobor gyűjtővé vált, már a nyolcadiknál jár.

Hű, de elkalandoztam. Tehát a lényeg: Füstölő – Nepáli termékek és persze KÁVÉ.