Oltó kés – azt gondolnád, hogy nincs rá szükség, pedig jó, ha van otthon!

Épp a reggeli kávémat szürcsölgetem, most egy afrikai különlegességet készítettem magamnak. Csöpögtetni kellett, nem pedig lefőzni, azt hiszem már ez is a cold brew kategóriába tartozik, de nem vagyok benne egészen biztos. Az egyik nagy kávés üzletben vettem itt a szomszédomban, mindig innen próbálom ki a legújabb finomságokat, miközben megírom nektek az éppen aktuális okosságaimat. Most például azt, hogy az oltó kés igazából nagyon is jól jöhet, hogyha van otthon.

Na már persze nem feltétlenül az, hogyha ez az egy termék van otthon, hanem talán sokkal inkább az, hogyha az ezzel kapcsolatos tárgyak is megtalálhatók mellette. Főleg akkor, ha rendszeresen tervezünk a kerttel foglalkozni és még netán gyümölcsfáink is vannak, vagy bármi, ami egyébként megkövetelné azt, hogy legyen a sok egyéb között oltó kés is. Én egyébként ezért rendeltem a gazdabolt.hu oldalról egyebek mellett ilyet is, hiszen sosem lehet tudni, hogy mikor lesz rá szükség.

Azt hiszem, az eddigiekből lejött, hogy újak vagyunk a kertes házban. Az igazság az, hogy ősszel költöztünk be, tehát ez lesz az első igazi kertészkedős szezonunk, amit rettentően várunk a kedvesemmel. Rengeteg energia és odafigyelés, több hétvégi munka és folyamatos gondoskodás. Nagyjából így tudom elképzelni azt, hogy hogyan lehet fenntartani azt az állapotot, amit én szeretnék és elképzelek. De azt hiszem, hogy ez mind megéri. Legalábbis ahogy válogattam össze a gazdabolt.hu oldalán, hogy milyen növényeink legyenek majd első körben, akkor azt éreztem, hogy minden ilyen törődés és gondoskodás majd meghálálja magát. Szeretek ilyesmibe időt és pénzt fektetni.

Szóval, amikor az oltó kés a kosárba került, akkor került mellé még sok-sok palánta és vetőmag is, mert azt gondoltam, hogyha mi magunk rakjuk össze a kertet méterről-méterre, akkor az valóban a miénk lesz. Vannak már egyébként gyümölcsfák a kertben, ezért gondoltam arra, hogy legyen egy oltó kés is a házban, de első körben talán nem ez lesz az, amire sokat lesz szükség.

Ha megérkeznek ezek a termékek, akkor szólok majd és megírom, hogy mik a tapasztalataim velük kapcsolatban. De először is biztos, hogy kiélvezem majd, hogy végre szép időnk van és kertészkedéssel telnek a szabad percek. Az oltó kés használatáról természetesen nekem is kelleni fog legalább egy “hogyan használd” jellegű videó, de ha már elsajátítottam ezt a tudást is, akkor mindenképpen megírom nektek, hogy ne legyetek információ nélkül. Addig pedig böngésszetek egyet a gazdabolt.hu oldalán, hátha ti is találtok valami olyan növényt, vagy kerti árnyékolót, vagy oltó kést, vagy igazából bármi más hasznos terméket, ami hiányzik a kertetekből, vagy a garázsotokból.