Egy kávézóba is kellhet gázpalack

Aki ismer, az tudja, hogy kávé nélkül nehezen vagyok meg, gyakorlatilag a létezésemhez szükséges minimum egy kávé naponta. Szinte mondhatni, hogy számomra ez létszükséglet. Főleg az egyetemi éveim alatt volt ez jellemző, akkor tényleg elképesztő sok kávét ittam, különösen az órák közötti szünetben. Kezdetben azért, mert nehéz volt hosszá szoknom a 90 perces órákhoz, később pedig már inkább azért döntöttem magamba a kávét, mert tartanom kellett a lépést, nem csak az egyetemi feladataimmal, de saját magammal is. Aztán szépen lassan, a napi kávéfogyasztásom a közel 3 pohárról, redukálódott napi egyre. Nagyon ritka, amikor napi kettő iszom, ahhoz elképesztően tompának kell lennem, hogy ez megtörténjen. Bár azt mondják, hogy a kávé bizonyos mértékig egészséges, sőt jót is tesz, de ha belegondolok, hogy én rendszeresen telenyomtam cukorral, hát.

Mostanában gyakran megesik, hogy a napi kávém délutánra esik – és kicsit nehezen is bírom, hogy őszinte legyek -, de mivel egy barátnőmnek van egy kávézója és isteni finom kávét lehet ott kapni, így be szoktam vállalni a dolgot.

A minap is voltam bent nála és hallottam, hogy a szomszédos asztalnál oxigénnel dúsított vizet kértek. Igazából ilyet még sose hallottam, ezért meg is kérdeztem Esztertől, hogy ezt melyik cég gyártja. Aztán felvilágosított, hogy nem úgy van ám az, mert ehhez oxigén palack használata szükséges és ő maga is szokott rendelni. És itt ért az újabb meglepettség, hiszen azt sem tudtam, hogy lehet rendelni bármiféle gázpalackot. Aztán mondta, hogy bizony lehet, sőt mi több, nem csak oxigén palackokat, hanem például pb, hélium, de még akár nitrogén gázpalackot is.

Őszintén szólva, ez az egész egy kicsit jobban is felkeltette az érdeklődésemet a kelleténél, úgyhogy jó szokásomhoz híven kérdezősködtem egy kicsit. Innen tudom, hogy ő a palackokat a gazpalackfutar.com-tól rendeli, de nem online, hanem telefonon kell velük egyeztetni, hiszen a cég számára fontos a közvetlenség, másrészt pedig nem ruhaneműről van szó. Szóval telefonon időpont egyeztetés is történik, hogy mikor tudják kiszállítani a megrendelt gázpalackokat. Amikor ez megtörténik, akkor a régi, kiürült palackot el is szállítják, hogy ha jó állapotban van – fontos az is, hogy hány éve, hiszen kb. 50 év az élettartama az alumínium palackoknak. Tehát, az üres palackokat elviszik és újra feltöltik adott gázzal, majd pedig újra kiszállítják. Többször használatos minden palack, mert alapvetően nagyon ellenállóak. Ez nekem azért is tetszik, mert így egészen biztos lehet abban a vevő, hogy maga a gázpalack problémamentes, tehát hibátlan és nem nagy a valószínűsége annak, hogy szivárogna például.

Kiszállítás egész Budapest területén zajlik, sőt annak 20 kilométeres vonzáskörzetében is, így tehát az agglomerációba is szállítanak gázpalackokat. Így tehát például lehet rendelni tőlük például: Dunakesziről, Vácról, Pomázról. Természetesen többek között, de nem lenne elég hely, hogy felsoroljam az összes várost. A honlapra gyorsan rápillantottam és láttam, hogy árak is fel vannak tüntetve, amikbe budapesti kiszállítás esetében a házhozszállítás díja is bele van foglalva. Egyébként meglepő, de az elképzeléseimmel ellentétben egyáltalán nem drágák az oxigén palackok, aminek azért bevallom örültem, hiszen sajnos vannak, akiknek egészségügyi okokból van szükségük rá.

A legkisebb méretű oxigén palack ára bruttó hatezer forint, a legnagyobbé pedig bruttó 12 ezer forint, ami 50 literes űrtartalmat jelent. Szóval tényleg nagyon jó áron van, de Eszter azt mondja, hogy szerinte, ha gázpalackról van szó, akkor a szakértelem megfizethetetlen. Márpedig a gazpalackfutar.com-nál abból nincs hiány: több, mint 17 év tapasztalat van a hátuk mögött.