Egy jó beszélgetés a székhelyszolgáltatásról egy kellemes kávé mellett

Egy jó kávé mellett akármiről el lehet beszélgetni. Most egy régi barátommal találkoztam, akinek a székhelyszolgáltatás volt kérdéses, ezzel kapcsolatban akart tanácsot kérni tőlem, hiszen tudja, hogy az én cégemnek nem ott van a székhelye, mint ahol valójában tevékenykedünk, ennek pedig főként pénzügyi okai vannak.

Minden cégnek szüksége van egy székhelyre a működéshez, de ezen kívül természetesen lehet több telephelye is. A fő az, hogy legyen egy székhelye. És itt jön képbe a székhelyszolgáltatás.

Vannak ugyanis olyan térségek, városok az országban, ahol kedvezőbbek a feltételek, ahol mondjuk nem köteleznek az IPA megfizetésére. Ilyen város Újlengyel is, ahol a cégek mentesek ennek a tehernek a megfizetése alól. És amikor én megalapítotam a cégemet, én is kizárólag emiatt választottam Újlengyelt székhelyül.

A székhelyszolgáltatás lényege ez, a cégek, akik ezzel foglalkoznak, székhelyet adnak különböző helyeken. Kezelik a postát, mindent intéznek a székhellyel kapcsolatban, így nekünk már nem sok dolgunk marad, ami ezt érinti.

Én a topcegalapitas.eu oldalon néztem utána ennek, és ezt a barátomnak is elmondtam. Amikor megalapítottam a céget, nekem már a bejegyeztetéssel is akadt gondom, és nem is szerettem volna a fővárosban székhelyet. Egy olyan céget kerestem, akik tudnak nekem segíteni a cégbejegyzésben és a a székhelyszolgáltatásban is. Így lyukadtam ki náluk. Itt ugyanis mindkettővel foglalkoznak.

Nekem nagyon fontos volt, hogy ne kelljen IPA-t fizetnem, ezért is választottam a két lehetséges helyszín közül Újlengyelt.

Azóta is ott van a cégem, és tényleg mindet vállalnak, ami a székhellyel kapcsolatos, nekem nem kell már semmit sem tennem vele. Oda van bejelentve a cég, oda kapom a hivatalos leveleket, de majdnem ennyi is az egész. Élvezem a székhely adta előnyöket.

székhelyszolgáltatás
székhelyszolgáltatás

Az IPA mentesség mindenki számára vonzerő lehet, ezért a barátommal úgy váltunk el, hogy mondta, mindenképpen megnézi ezt a céget, és valószínűleg Ő is a topcegalapitas.eu oldalt fogja választani, és Ő is egy vidéki székhelyet jegyeztet be a cégének, amit szintén velük fog végeztetni, hiszen így a bejegyzés ingyen van, most éppen ez az akció náluk.