Hőszivattyús bojler egyetlen kávé mellett is jó téma lehet

Már csak azért is, hogy esetleg meggyőzzek bárkit is arról, hogy ez egy remek befektetés, ami kizárólag csak megtérülhet és csak előnye származható belőle annak, aki hajlandó ilyen irányban nyitni és fejleszteni. Hőszivattyús bojler bárkinek lehet otthon, akinek van hőszivattyúja és nem fél használni. Ez persze csak vicc, nincs mitől félni, hiszen ez az egyik legtisztább technológia, amit csak használni lehet.

Ha kimarad a reggeli kávém, egy kicsit döcögősen indul a napom, nem tudom, ti hogy vagytok vele… Nem is a koffein miatt, inkább az a nyugodt rituálé, hogy megengedek magamnak 10 percet, amíg csak iszogatom és bambulok ki a fejemből, és egyszerűen csak nem gondolok semmire.

Mivel a mai adag megvolt, ezért a korai óra ellenére most szívesen elmesélem pár szóban, hogy miről is van szó a Hőszivattyús bojler esetében.

Nos, itt pusztán annyi a helyzet, hogy a bojler nem valamilyen hagyományos módon fogja felmelegíteni a vizet, mondjuk egy gáz égéséből keletkezett hő által, vagy az elektromos fűtőszálak működése által, hanem a hőszivattyú által nyert hő segítségével. A pontos működési elvet megtalálhatjátok a futesrendszerek.hu oldalon is, talán ott közérthetőbben van megfogalmazva, mintha én itt nekiállnék leírni a saját kis “szakmai” nyelvezetemmel.

A lényeg valójában talán csak annyi, hogy ez az egyik, ha nem a legkorszerűbb megoldás arra, hogy valaki jól használja ki a megújuló energiaforrások adta lehetőségeket. Ha ehhez párosítunk ugyanis egy napelemes rendszert, akkor lényegében azt lehet mondani, hogy ingyen lesz a házban melegvíz (persze a vizet ki kell fizetni, ha csak nem fúrt kútról jön). Ez pedig, azt gondolom, hogy elég menő dolog, és még fenntartható is. Boldog kisnyugdíjas élet lenne, ha nem kéne ilyen felesleges számlákat fizetni, csak megtermelni a finom alapanyagokat a kertben és jókat enni. Közben meg működne a háttérben a Hőszivattyús bojler, akárhányszor melegvízre volna szükség. A napkollektor is jó megoldás, de az időjárásnak sokkal inkább ki van téve azáltal, hogy ott a nap energiája melegíti fel a vizet.

A Hőszivattyús bojler esetében viszont garantált a hőcsere folyamata, mert olyan forráspontú közeget választanak hozzá, ami biztosan forrni kezd a választott környezetben, ami lehet a föld, vagy akár a levegő is. Innentől kezdve pedig már nem is kérdés, hogy ez a technológia hatékonyabb és veszteségmentesebb is lesz a más eljárásokhoz mérten. Szóval aki igazán váltani szeretne egy olyan megoldásra és olyan életre, ami zöld és 30 év múlva is zöld marad, annak a Hőszivattyús bojler egy remek lehetőség lehet arra, hogy megteremtse a szükséges mennyiségű melegvizet a házban és a ház körül. Árajánlat ügyében pedig szintén keressétek bátran a futesrendszerek.hu oldalt!