Megnövekedett forgalom, kibővített tárhely

Most értettem meg, hogy mit jelent az egyik szemem sír, a másik nevet kifejezés. A webshopomban egyszerre jelentkezik a koronavírus miatt megnövekedett online rendelésszám és a közelgő karácsonyi roham előszele. Úgy látszik, mindenki úgy döntött a kockázatos kávéházba járás helyett, inkább otthonra ruház be egy finom kávét főző kávégépbe. Egyrészt nagyon boldog vagyok, mert biztosan nem kell semmit leakcióznom, elkapkodják percek alatt az árut, másrészt viszont a csomagolás, futárszolgálatra várakozás része rendkívül megterhelő kezd lenni. A megnövekedett rendelésszámnak pedig megvan az a kellemetlen következménye is, hogy nagyon belassul olykor a szerver, sőt, volt egy-két olyan nap, hogy már az összeomlásától tartottam. Mielőtt ez bekövetkezne, gyorsan kikértem egy számítástechnikai guru barátom véleményét, hogy mi a megoldás ilyenkor és ő a rackforest.com-hoz irányított tárhely vásárlás céljából.

A rackforest.com 2014 óta működik, és nagy szakmai tapasztalattal és szuperül felszerelt szervertermekkel rendelkeznek Budapest több könnyen megközelíthető pontján is. Nem is csoda, hogy mindössze 6 év alatt már több, mint 500 szerverük és 800 ügyfelük van. Minden tekintetben a kiváló minőségre törekszenek és abszolút ügyfélközpontú a gondolkozásuk. A céljuk, hogy a szolgáltatás végén mindkét fél legnagyobb elégedettsége mellett alakuljon ki az esetleges további együttműködés.

A rackforest.com oldalán tájékozódva minden információt megkapunk, ami a legfontosabb kérdések tisztázásához szükséges. Minden területet lefednek, amire csak egy vállalkozásnak szüksége lehet a domain regisztrációtól kezdve a szoftver bérlés, szerver értékesítésen át a webmester szolgáltatásokig. Professzionális számítástechnikai hátteret és teljes biztonságot nyújtanak. Nem elhanyagolható a szünetmentes áramellátás, és a garantált 1 Gbit/s internet kapcsolat (külföldön és belföldön is), amelyet szintén a szolgáltatásaik között nyújtanak. Valahol ezekért a kedvező szolgáltatásokért biztosan plusz felárat számítanának.

A szervertermek pontosabban Budapest a VIII., X. és XIII. kerületében találhatóak és a tökéletes biztonság garantált: portaszolgálat, zártláncú videórendszer, aspirációs tűzjelző rendszer, a szerverteremben négy ponton mért hőmérséklet, ami a 22 (+/-2) fokot biztosítja folyamatosan. Amellett, hogy szerverek mellett az ügyfelek is jó kezekben vannak: 24 órás hozzáférési lehetőséget biztosítanak a szerverekhez, meghibásodás esetén pedig IP konzolt, és ezek mellett az ügyfél még ingyen is parkolhat. Telefonon az év minden napján elérhetőek akármilyen probléma esetén.

A prémium tárhely vásárlás csomag rendkívül vonzó ajánlat. Az 5 napos ingyenes tesztelési lehetőség az első, ami szembeötlött a rackforest.com oldalán. Így kockázat nélkül megtapasztalhatom én is, hogy mit jelent a weboldalam maximális sebessége melletti garantált működés. Dedikált IP címet és ajándék SSL tanúsítványt is ad a rackforest.com minden csomaghoz. Engem teljesen meggyőzött az oldaluk, hogy a rackforest.com-tól rendeljem meg a plusz tárhelyet. 24 órás műszaki ügyeletet biztosítanak, gyors reakcióidőt és maximum 12 tárhely/szerver a vállalásuk. Nem is hittem volna, hogy a megfelelő partnerrel milyen egyszerű a biztonságos és megfelelő nagyságú szerver kialakítása.