A gázszivárgás nem játék

Szeretem a retro dolgokat. Hogy úgy mondjam én az a tipikus „analóg” lány vagyok. A telefonom helyett zsebnaptárba írom a teendőimet, e-book helyett én még mindig a kézzel fogható könyveket szeretem, a faliórám az antikváriumból van és a kávégépek helyett is még mindig a jó öreg kotyogósra esküszöm.

Történt egyszer, hogy reggel, amikor félkómásan alágyújtottam a gáztűzhelynek, hogy pár percben belül felhörpinthessem a kis feketém, nem sikerült a folyamat. A gáz szivárogni kezdett, amit először nem is vettem észre, de szerencsére a beépített riasztóm igen, ezért oltári hangosan el is kezdett csipogni. Egy szó, mint száz a szívem kiugrott a helyéről és a kávé már nem is kellett, mert rögvest felébredtem. Kifutottam a lakásból és átcsöngettem a szomszéd bácsihoz, aki családi barátunk, hogy legyen kedves segíteni, mert a hirtelen sokktól én nem tudtam mit kell csinálni. Elzártuk a gázcsapot és minden létező ablakot és ajtót kinyitottunk, hogy jól kiszellőzzön a helyiség.

Hamar megtaláltam a megfelelő szakembereket

Végül a https://vizgazfutesszerelo24.hu oldalon találtam meg a megfelelő segítséget a megfelelő szakemberekkel. Az úr, akivel telefonon beszéltem, nagyon kedves volt, feltett néhány kérdést és mondta, hogy azonnal indulnak.  Kiderült, hogy valami eltömődött az egyik csővezetékben, és meg is repedt, ez okozta a szivárgást. Ha nem cselekedtünk volna ilyen gyorsan, akkor akár nagyobb baj is történhetett volna. Szerencsére a szakemberek hamar észrevették ezt a hibát, és azonnal orvosolták egy csőcserével.

Kávéval háláltam meg a gyors segítséget

Miután újra szuperált a kis gáztűzhelyem mindenkinek csináltam egy kávét és beszélgettünk egy kicsit a konyhában. Megtudtam, hogy gázszerelő és gázszerelő között is van különbség és, hogy amúgy 6 évig tanulják a szakmát. Nagyon durva. Ugyanolyan hosszú, mint egy osztatlan egyetemi képzés. Azt is megtudtam, hogy a konvektor meg a cirkó sem ugyanaz, pedig világéletemben egynek gondoltam a kettőt.

Elmondták, hogy 0-24-es ügyeletben dolgoznak, tehát akár hajnal 1-kor is lehet nekik telefonálni SOS helyzetben (mint amilyen az enyém is volt) akár 1 órán belül is kiérnek Budapesten és Pest megye egész területén. 32 éve dolgoznak a szakmában és imádják.

A  https://vizgazfutesszerelo24.hu oldalt mindenkinek szívből ajánlom, ha vízszerelőre, fűtésszerelőre, gázszerelőre, vagy akár duguláselhárítóra lenne szüksége, vagy ha csak szeretnének tájékozottabbak lenni ebben a témában. Mindenképpen érdemes az ilyesfajta feladatokat a megfelelő szakemberekre bízni és nem magunk nekiállni a problémának. Nem véletlenül hívják ezeket külön szakmáknak és nem véletlen, hogy több évbe telik mire tökéletesen elsajátítják ezt a mesterséget.