Nincsen lánybúcsú kávé nélkül

A lánybúcsú megszervezése általában a barátnők dolga szokott lenni, de nálam ez nem így alakult. Tudni kell rólam, hogy szeretem kézben tartani a dolgokat és mindig én szervezem meg a szállást és az utazást, ha barátnőkkel megyünk valahova, úgyhogy a saját lánybúcsúmat is én szerveztem magamnak. Nem voltak nagy igényeim, de ragaszkodtam valami kis extra dologhoz, ami feldobja a lánybúcsút és nem egy szimpla csajos este lesz, hanem valami több. Ez az extra program végül a vitorlázás lett, vagyis pontosabban egy egész napos vezetett vitorlás túra a Balatonon.

Már a szervezés legelején mondtam a csajoknak, hogy vegyenek ki szabit vagy valahogy oldják meg, de én megadom a módját a lánybúcsúnak, úgyhogy ne arra készüljenek, hogy elmegyünk néhány órára bulizni és ennyi. Egy egész hétvégét szántam a lazításra, ami a vitorlás kirándulással indult, egy elegáns vacsorával folytatódott a kikötőben lévő étteremben, aztán pedig a nyakunkba vettük Siófok szórakozóhelyeit. Ezt a sokféle programot nem nekem kellett összeválogatni szerencsére, mert még most sem tudtam volna eldönteni; kész csomagok voltak, amikből választani lehetett. Kifejezetten lánybúcsúk szervezésével foglalkozó céget kerestem meg, akik elmondták, hogy milyen csomagajánlataik vannak és közösen átbeszéltük, hogy milyen módosításokat szeretnénk benne. A befutó a „Felejthetetlen hétvége” fantázianévre hallgató csomag lett, aminek a részletei itt meg is találhatók: https://balatonpro.hu/lanybucsu-balaton/. Szimpatikus volt, hogy nem csak a bulizásról és az ivászatról szól a lánybúcsú, hanem van benne vitorlázás, étterem és wellness is.

A fényűző vacsora után hajnalig mulattunk több bárban is, majd visszafelé vettük az irányt a kikötőbe. A hajón volt ugyanis a szállásunk, megágyaztak nekünk és bár kicsit szűkösen, de elfértünk. Legalább közel volt mindenki, hallótávolságon belül és jól meg tudtunk beszélni minden fontos és aktuális dolgot. Mivel pirkadatkor sikerült végre elaludnunk, nehezen indult a reggel, de nem heverészhettünk délig, mert hátra volt még a wellness program reggeli után. Nem nagyon volt kedve a társaságnak kikelni az ágyból, de amikor beértünk az étterembe és leültünk reggelizni, azonnal megváltozott a véleményünk. Tudni kell rólam és a barátnőimről, hogy nem tudjuk elképzelni az életünket kávé nélkül. Ez egy univerzális ital, segít, hogy beinduljon a nap és felébredjen az ember, egy kis plusz energiát ad munka közben és délután tökéletes kísérője a barátnős beszélgetéseknek. Sokak szerint nem egészséges, de én nem tudok élni napi 2-3 kávé nélkül. Persze nem feketén iszom, inkább a habos-tejes kávékat szeretem.

Éppen emiatt, hogy ennyi kávét iszom, odafigyelek, hogy minőségi kávé legyen, otthon frissen darálom le a pörkölt kávészemeket közvetlenül a lefőzés előtt és nagy odafigyeléssel tárolom a kávét, aromazáró csomagolásban. Ezzel nem mindenki van így, sokan nem is éreznek különbséget az egyes kávéfajták között, de én szeretem megadni a kávézás módját. Így talán nem annyira meglepő, hogy le lehet venni a lábamról egy csésze minőségi kávéval, amit sikerült is elérnie az étteremnek. Meg is dicsértem a pincérnek a kávét, ami segített, hogy a kissé másnapos csaj csapat összekapja magát és átvonuljunk a wellness részlegre egy kis lazításra.

A wellness tökéletes zárása volt a lánybúcsúnak, kipihentük az előző esti buli fáradalmait és kiengedtük kicsit a mindennapi stresszt. Nekem az esküvő miatt amúgy is nagyon eseménydús volt az az időszak, sokat idegeskedtem, de a wellnessben eltöltött néhány óra teljesen megfiatalított és feltöltött. Sikerült eltalálni a lánybúcsúmat szervező  cégnek, hogy mivel tehetnék tökéletessé a buli lezárását.